NADAV HAZUT
THINKING SPACES

Loading

|>

Technion Visitors Center

Haifa, 2018 | Visitors Center

Strauss-Group Workshop

Karmiel, 2018 | Food Making Workshop

Brooks-Keret

Kadima, 2017 | Office Inretior Design

Technion Visitors Center

The new Technion visitors center has been built next to the old visitors center on the Technion’s Neve Shaanan Campus, in Haifa. Submitting a bid required planning a space that would provide an exceptional experience for visitors and serve as a representative platform for the Technion’s accomplishments and trailblazing achievements.

Collaboration with Rotem Guy & Disk In Pro Ltd.
Photography by Gidon Levin

Client
Technion, Haifa
Context
Visitors Center
Space
600 sqm

The center’s core revolves around an octagonal-shaped space, covered with large black stone tiles that give it a dramatic volume in the open expanse. In this design concept, the octagon represents the Technion as a platform that enrichesthe students, lecturers, researchers, and anyone who visits it, including world leaders come to learn the secret of its success, allowing themto achieve a ‘eureka moment’ and bring new discoveries and inventions to the world.

Exiting the exhibit to the main gallery, visitors are exposed to several elements that continue the experience described in the octagon. At the eureka moment ofdiscovery, the octagon “resonates ” the space around it and creates a wall that has absorbed the “shock wave” from the creative moment. The concrete wall creates animpression of meteor crystals frozen in place,leavingbehind them moments of drama.

Strauss-Group Workshop

The values of the greenhouse,which was planned as a hummus making workshop, were consistent with the values of a vibrant,fresh, colorful market ​​that combineswarmth and industry.

 

Collaboration with Rotem Guy & Disk In Pro Ltd.
Photography by Aviad Bar Ness

Client
Karmiel
Context
Visitors Center
Space
150 sqm

When we came for a preliminary tour of the building of the Strauss Salad factory in Carmiel, we were presented with a lobby, immediately followed by a kind of covered patio with a sloping glass roof that allows natural light to enter the enclosed space. Between these, we noticed an arched staircase connecting the entrance floor to the gallery floor where the factory offices are situated.

We were asked to develop a concept for transforming the place into a compact culinary center for visitors. They would be given an overview of the production process in the factory and then take part in preparing hummus under the guidance of a chef.
As the first act in planning, we divided the space into two parts in a clear geometric shape that follows the power lines of the structure. The first part is called a “capsule” which is created by a mirror effect of the arched staircase and constitutes the lobby where the visitors gather and receive an overview of what takes place in the culinary center. The second part is called ‘the greenhouse’, which is the hands-on part of the visitors’ activity. The two geometric structures are merged one into the other, as the capsule structure flows into the greenhouse space.
After the preliminary planning, we arranged the crowd flow design according to a plan that showedthe number of visitors to be accommodated.

 

We planned and designed the character of each element of the center. The capsule was given a different floor and ceiling, while in the middle,wooden pine beams were placed withmolding painted yellow, inspired by the brand’s colors.The wooden beams form a barrier between the passage and the grandstand and continue into the greenhouse as they enclose the staircase to half the height of the greenhouse.

The values of the greenhouse,which was planned as a hummus makingworkshop, were consistent with the values of a vibrant,fresh, colorful market ​​that combineswarmth and industry. We designed a light steel structure at a slight distance from the walls of the building to a height of ten meters, which reaches the height of the glass ceiling of the existing building. The idea was to magnify the values ​​of the space of light and to turn it into a bright solar greenhouse. The steel framewas designed to blur the walls of the existing building and to divert attention to it as an independent structure that brings with it a new design language.

The greenhouse walls were designed as repetitive modules. Each module contains a different fragmentof material, together creating a fabric that embodies the values – industry, sustainability, and colorfulness – ​​that we sought. The lower modules have translucent fiberglass surfaces that create a barrier between the passages surrounding the greenhouse and its contents. We designed three gates on two front walls of the light structure through which the workshop may be enteredand which allow for a more comfortable crowd flow. There is a module of square steel grids and open fiberglass windows covered withgreenery, and translucentfabrics which wereimprintedwith images of grain. The greenhouse roof is usedfor accommodating the light fixtures and fans.

Inside the greenhouse we have placed a steel island that also serves as a pantry facing the visitors, and behind it a rear kitchen. This serves as a workstation for the chef who directs and demonstrates the techniques used in the hummus workshop,while a ceiling camera photographs what is happening below and broadcasts it to the screens hung on the greenhouse walls.
We have planned dynamic steel carts for the visitors of wood and metal, which are workstations forhummus-making in pairs. The chairs are brought outof a small storage room below the top of the stairs.

Brooks-Keret

Design of offices. Brooks-Keret Financial Management is Israel’s leading financial services firm dedicated to helping Hi-tech and Startup companies make their journey to success stories.

Collaboration with Rotem Guy
Photography By Diego Rosman

Client
BROOKS KERET
Context
Kadima
Space
200 sqm

The Design Process

Ovit et officiendam venduntiatur re dereptaquas quatent, qui cum, expellautOvit et officiendam venduntiatur re dereptaquas quatent, qui cum, expellaut excepelis evenda int hicil ipsuntibus et as volo berferferum eosam, cusandam